14 April Val Dieux Classic

Een van de voorjaarsklassiekers van TC stein was door de weergoden omgetovert tot een ware Zomer Klassieker, temperaturen van 28 graden celcius zijn voor deze tijd van het jaar hoogst ongewoon. Vanwege het verwachtte moordende tempo hadden een aantal oudgedienden gekozen om voor het hoofd peleton uit te rijden.

Het hoofdpeleton heeft met een gemiddelde sneheid van 28.1 km/u de 90+ kilometers afgelegd. Tijdens deze rit moesten 790 hoogtemeters worden overwonnen, zoals ook de foto’s te zien is was het weer werkelijk schitterend.

Click hier voor de GPS rit gegevens

Photo_041407_002 Hier zien we het hoofdpeleton in actie in de vallei richting het klooster van Valdieu.

Photo_041407_003 Een verbeten blik of aan het genieten van het zonnetje…. wie zal het weten?

Photo_041407_004

Zoals gebruikelijk wordt bij deze rit gepauzeerd in De Plank, links zien we een van de vele keren dat de bediening een andere tafel was aan het bedienen:

Op het terras van de plank was "de kopgroep" nog aanwezig Crit  ligt hier uit te leggen dat hij het peloton toch weining kans geeft om de kopgroep in te halen.

Photo_041407_005_1

Helaas is de rit niet geheel zonder incidenten verlopen: Thei Cox kwam bij het binnenrijden van Vilt ten val al rijdende op hoge snelheid. Ondanks de duidelijk hoorbare harde klap leek de schade beperkt te blijven tot kleerscheuren (letterlijk), schaafwonden en blauwe plekken. Thei kon in ieder geval de rit schijnbaar zonder problemen voortzetten. Dit incident maakt toch ook duidelijk dat het dragen van een helm geen overbodige luxe is.