Primavera Valle Dios/Tour de Posterholt

Voor de 2de keer op rij dit jaar bestond de B groep uit 2 dezelfde coureurs die samen meer dan 150 jaar voor hun rekening namen en daarnaast de nodige kilometers asfalt.

Voor de A groep stonden 11 warriors aan de start. Zoals ook de 4 voorafgaande ritten was het alom genieten van een mooi lente-achtig weertje.

Omdat de gebruikelijke route via oud Geulle nog altijd is afgesloten vertrokken we via de afdaling Maasberg alwaar we via de brug Geulle weer op het oorspronkelijke parcours kwamen. Rob D. had een goede wintervoorbereiding genoten bij zijn vroegere plaatsgenoten van wielerclub ODB en dat was te merken aan het tempo. Op de 1ste cote van de dag “rue de Battice” werd het peloton behoorlijk uit elkaar getrokken.

Ook op het bois du Mauhin was het geen compact peloton wat wiel aan wiel naar boven reed.

Cote Hagelstein werd voor de afwisseling gemeden en via de route langs het slachthuis zijn we via de plank naar Banholt gereden naar de populaire wielercafé het Vossenhuys van Berry. Aldaar aangekomen plaatste Peter S. een welgemikte fluim op de stoep, recht voor de ingang van het restaurant.

Voor diegene die na hem naar binnen wilden was het uitkijken om er niet doorheen te lopen of onderuit te gaan. Het is aan te bevelen volgende week een setje lieslaarzen mee te nemen om zo de pauzeplaats clean te kunnen bereiken. (copyright Ralph S.)

Aldaar aangekomen waren we niet de enige fietsbende die in het Vossenhuys aanwezig was, aan de centrale tafel had Team Schepers al bezit genomen van de beste plaatsen en TC stein moest genoegen nemen met de povere tafeltjes in de tocht naast de deur.

Na de koffie, slagroom, vlaai en wat sterke verhalen zijn we weer vertrokken en buiten gekomen (behoedzaam om Peter’s fluim heen gelopen) bleek dat de temperatuur nog een graad of 10 gezakt was. Iedereen had maar één doel voor ogen en dat was zo snel mogelijk van deze “Siberische omstandigheden” afkomen met als gevolg dat het volle gaas koers huiswaarts werd.

Rob had het signaal begrepen en met Heuts-achtige snelheden werd naar de voet van de Maasberg gekoerst. Op deze Elsloosze Koppenberg werd voor de afwisseling maar eens afgesprint en met 90 kilometer op de teller en een gemiddelde van bijna 29 km/h hadden we de kou getrotseerd.

  • Note) De verslagen van de eerste 3 clubritten zijn helaas verloren gegaan. Jo C. heeft deze voor zijn rekening genomen maar wegens ICT problemen op zijn netwerk is deze data met een schat aan culturele en sportieve informatie helaas verloren gegaan.