4 Maart: Val Dieu Alternatief

Hoewel de zon vandaag een rustdag had gepland , was de temperatuur redelijk op niveau. Graadje of 10.

Blijkbaar had de Houtworm stoute plannen, want hij stond er met korte broek en ingevette benen. Uit de gesprekken bij het vertrek kon je opmaken dat in de carnavalsweek iedereen flink getraind had. De ene helft op de fiets , de andere helft in de kroeg.
Rob had zijn racetuig in de reparatie en had zijn mtb met crossbanden van stal gehaald. Ondanks deze handicap nam hij resoluut de kop . Ook John en Eric staken af en toe een handje toe. Richting Eisden nam John de kop en werden er heel wat fietsers ingehaald. We kregen zelfs een gastrijder in de groep.

Nadat we de grens met belgie waren gepasseerd kwamen de eerste hoogteverschillen. Al snel viel de groep in stukken en het waren vooral de geheelonthouders die vooraan zaten. Het oplopende stuk naar Neufchateau was voor enkelen nog onbekend , en was soms langer dan verwacht. Eenmaal terug op de gebruikelijke route naar Val-Dieu kregen we wat hulp van de wind en werd er in een goed tempo doorgereden tot Aubel. Boven in Aubel besloot Jan via de planck naar Banholt te rijden. De anderen , zonder de houtworm die in Eisden was teruggedraaid, reden via Teuven en pakten nog de klim naar de grenspost.

Op de planck , wind mee en bergaf , pakte Peter weer de kop en bleef als een echte prof op de rijbaan en reed alles uitelkaar. Vlak voor Banholt kwam alles weer samen en werd er een koffiepauze gehouden.
Dankzij een rugwind verliep de terugreis vlotjes en met een gemiddelde van 27 bereikten we Stein. Opvallend was dat Rob met zijn mtb veel kopwerk deed en ook nog vaak met een pittig tempo.