Gezamenlijke sluitingsrit

De clubritten van het fietsseizoen 2017 zitten er alweer bijna op. Vandaag was de laatste toer. Er waren 3 renners van de afdeling oude glorie. Gezamenlijk vonden ze dat hun ritje voor vandaag toch wat weinig kilometers had. Ze besloten daarom om mee te fietsen met de A groep. Na een lange afwezigheid wegens ziekte meldde zich vandaag ook weer Jos Heuts aan het vertrek. Tezamen vertrokken we met 10 mannen om via Retersbeek, Wittem ,Banholt, en Mesch een tocht van ongeveer 80 km te maken. Na een “Indian Summer” in oktober waren de omstandigheden nu toch wel effe anders. De thermometer kwam niet verder dan een schamele 7 graden en bovendien stond er een strakke bries. De gevoelstemperatuur was derhalve brrrrrrr. In Beek sloot Raymond nog aan en ineens waren we met elven. De grootste groep van het jaar ! Om iedereen aan boord te houden was het tempo erg gematigd. De koukleumen waren dan ook blij toen de eerste heuveltjes opdoken en er even wat meer inspanning nodig was. Via de bekende route door de mooie gehuchtjes met idyllische vakwerkhuizen ging het in zuidoostelijke richting. Boven op de plateaus stond er een frisse en krachtige wind . Op het laatste stukje omhoog naar Klimmen werd er toch een beetje doorgereden; voornamelijk om op temperatuur te blijven. Nadat iedereen weer was aangesloten ging het via Ransdaal een beetje op en af. Zonder noemenswaardige incidenten verliep alles soepeltjes naar Wittem. We lieten de Gulperberg voor wat hij is (zeer vermoeiend !) en sloegen rechtsaf naar Gulpen. We moesten even voet aan de grond zetten doordat we werden opgehouden door een groep langzaamaanfietsers. Plotseling was ons peloton een stuk kleiner. Er hadden enkele mannen last van een volle blaas ,zo bleek. En dat terwijl we maar ongeveer 5km van de pauzeplaats waren. Richting Reijmerstok stond de wind nog steeds stevig op kop . Maar eenmaal boven kun je de koffie van de pauzeplaats al bijna ruiken. Binnen was het aangenaam warm en Jan deed een poging om wat geld bij te verdienen door zich in zijn ontblote torso voor het raam te tonen als een luxe gigolo. Geen respons. Na de herstart ging het nog even in zuidelijke richting naar het keerpunt Mesch. Vanaf hier kregen we hulp van de wind en werd het qua temperatuur ook aangenamer. Het tempo was relaxed en er werd volop geouwehoerd. Zo verliep de thuisreis eigenlijk heel vlotjes en werden de benen een beetje gespaard. John nam nog een ommetje over de slingerberg en de overigen bereikten in groep Elsloo en Stein. Een mooie gezamenlijke afsluiter van de 2017 clubritten.
Rest mij nog iedereen te bedanken voor zijn inzet en sportieve bijdrage !
Verder is er nog een verzoek binnen gekomen om tijdens de receptie van de winnaar van de TC Award geen bloemen of drank te doneren maar vooral gul te zijn met goed gevulde enveloppes.

Een gedachte over “Gezamenlijke sluitingsrit

  1. Ik ga ervan uit dat dit verslag is geschreven door onze Rittenkampioen Jo.
    Ik feliciteer hem met deze eervolle Award en bedank hem voor alle fijne verslagen. Ook andere verslaggevers bedankt!! Het was een seizoen met veel ritten die wegens slecht weer uitvielen, maar er waren gelukkig ook weinig incidenten c.q. valpartijen. Vooral de 2e helft van het seizoen werd er in de A-groep gefietst conform onze doelstelling: namelijk in een tempo dat voor iedereen te volgen was, zonder snokken, na beklimmingen wachten enz. Als dit een aanzet is tot volgend seizoen komt het wel goed met onze TC. Nieuwe leden zouden wel welkom zijn, zeker omdat we in 2 groepen fietsen.
    Ik bedank iedereen voor zijn/haar gezelschap en voor het wachten c.q. het aanpassen van het tempo voor mij als “senior” in de A-groep.
    Bij leven en welzijn tot volgend jaar/seizoen.

    P.S: de starttijd van de winteritten vanaf komende zaterdag is 10.00 uur bij Chrit!!!!!

Reacties zijn gesloten.