LOURDES

Niet schrikken! We zijn niet naar Lourdes gefietst maar langs de grot Klein Lourdes in Bitsingen of zoiets. Het was vandaag geen zonnige dag , maar qua temperatuur was het de zachtste dag van het jaar tot nu toe. De opkomst was redelijk te noemen. De groep oude glorie vertrok met 3 mannen en Jan sloot 100 meter verder aan. Weer perfect getimed Jan ! Bij de andere renners was het opvallend dat Stefan na een lange afwezigheid vandaag ook weer een rugnummer kwam ophalen. Zodoende waren er 7 A- rijders. In het eerste gedeelte namen Jos en Ralf het voortouw. Over de dijk langs de Maas stond er een behoorlijke tegenwind waardoor de kopmannen flink aan het werk moesten. In de wielen was het goed te volgen. Achter Uikhoven was het de beurt aan Peter S, en Jo om het beulswerk over te nemen.. Even was er een klein misverstand over de te volgen route. Vanaf Lanaken ging het langs de Zuidwillemsvaart rechttoe rechtaan naar Kanne. Hier voerde Stefan het commando . Onderweg haalden we enkele fietsers in die dankbaar gebruik maakten van onze slipstream. Vanaf Kanne loopt de weg een beetje op en af , en door de tegenwind moest er soms behoorlijk doorgetrapt worden. Alles liep gesmeerd . Totdat Ralf lek reed . Er moest een nieuwe band gelegd worden en er was tijd voor pauze. De feestvierders onder ons bespraken het uitgaansleven van de nacht ervoor. De wat meer intellectuelen in de groep hekelden de verpauperde omgeving. Er kon weer gefietst worden en enkele kilometers later bereikten we de flauwe klim langs de lourdesgrot. Bij sommigen was de voorjaarsvorm nog niet op maat en boven moest er even gewacht worden. Nadat iedereen weer was aangesloten liep de route verder met af en toe wat meer hulp van de wind. Het leek wel of de fut er een beetje uit was. Er werd wat geslenterd en daarenboven moest er ook een stuk onverharde weg genomen worden. Via allerlei slingerwegen , door kleine dorpjes , en een beetje op en af passeerden we Alden Biezen. Na ongeveer 60 km was het tijd voor koffiepauze.Stefan besloot vanaf hier alleen verder naar huis te rijden. Tijdens de koffiepauze was het weer erg gezellig en de grapjassen onder ons zorgden voor de nodige humor. Vanaf de herstart ging het dankzij de rugwind en overwegend dalende wegen in gestrekte draf. Langs Stalken richting Zutendaal. Alles verliep vlotjes tot beneden aan de Duivelsberg. Jos lek. Weer moest er gerepareerd worden. Tijdens deze operatie spraken de mannen van houthandel Janssen hun eigen voertaal. Vanwege de goede zeden kan er hier in dit verslag niks van deze gesprekken gepubliceerd worden . De thuisreis verliep verder zonder noemenswaardige akkefietjes en na ongeveer 90 km bereikten we weer gezamenlijk de thuishaven.

2 gedachten over “LOURDES

  1. Kort verslag van de groep Oude Glorie:
    De 4 rijders deden de naam Oude Glorie met een gemiddelde leeftijd van 72 jaar alle eer aan. Omdat Gied en Jan niet in optimale conditie c.q. beetje ziek waren is Jos H. vanaf Geverik alleen doorgegaan. In de klim naar Reymerstock heeft Jan aangepikt bij een Duitser met een MTB e-bike die in een mooi tempo naar Banholt fietste en is zonder te pauzeren naar huis gefietst.
    Dave, Jos en Gied hebben gepauzeerd in Banholt. Dave heeft geen gegevens op Strava geplaatst dus er is verder niets meer te melden.

  2. Jos H. vanaf Geverik alleen door gegaan en toch in Banholt samen gepauzeerd. hebben jullie mbv die Duitser weer ingehaald?

Reacties zijn gesloten.