7 april – Clermont zonder Ferrand en anderen

Nadat er dit seizoen tot nu toe elke week in de vrieskou de leden in grote aantallen klaar stonden voor de wekelijkse zaterdag rit keken we veelbelovend naar de opkomst tijdens de eerste echte lente dag. Maar het viel tegen, de Joie de Vivre groep ging met 4 man op pad en even leek het erop dat het A-team deze keer maar uit 2 personen zou bestaan. Op het laatste moment verschenen er toch nog 4 anderen zodat we met een bescheiden 6 tal op pad konden gaan. Helaas was onze normale razende reporter er niet bij waardoor deze gepensioneerde reporter het maar een weekje overnam.

Eric, nog niet uit zijn winterslaap, probeerde een aantal km samen met Peet op kop te rijden maar gaf het stokje snel door aan, afwisselend Jos, Peet en John welke in een rustig tempo tegen, toch nog, frisse wind richting zuiden reden. Vanwege werkzaamheden werd de route naar oud Geulle vermeden en werd de kortere route Ulestraten – Paaltjesweg gekozen. Vlak voor de grens was wat commotie omdat er waarschijnlijk een ongeval met andere wielrenners had plaatsgevonden.

De eerste beklimming werd in 2 groepen opgereden en in de 2e beklimming werd het nog wat verder uit elkaar getrokken. Daarna ging het gelukkig met de wind in de rug omlaag naar de pauze plaats bij de Boswachter in Slenaken. Waar vorige week door Jan er een TC Stein geschiedenis les tijdens de pauze werd gegeven was het deze keer Peter Smits welke een medisch lectoraat gaf.

Schijnbaar had Jan ook deze keer eigenlijk liever de les willen geven want direct na de pauze besloot hij vanaf het vertrek te demareren. Pas vlak voor Gulpen haalden wij hem weer bij.  Wat hij precies gedaan heeft tijdens deze vlucht is niet helemaal duidelijk maar in Valkenburg leek het dat Jan zijn stuur had gebroken, als gevolg koos hij ervoor om de veiligste en minst materiaal-belastende weg naar huis te rijden. (Thuis gekomen bleek het stuur ook echt gebroken te zijn).  De rest reed via Haasdal, Geverik en Katsop naar huis. En in Katsop kwam Eric er nog achter dat hij een leegloper had waardoor hij de rest moest laten gaan.

Volgende week staat rondje Ulvend gepland, gedeeltelijk door de Amstel Gold Toerrit drukte……

Vanwege deze drukte stel ik voor om de rit van 21 April met die van 14 april te ruilen!  Dus volgende week Rondje Zolder?

 

Een gedachte over “7 april – Clermont zonder Ferrand en anderen

  1. Ook “gepensioneerde” reporters schrijven mooie en duidelijke verslagen!!!

Reacties zijn gesloten.