Vise-Aubel

De weergoden blijven ons maar verwennen met schitterend zomerweer in de lente. Opnieuw een stralende ochtend met heerlijke temperaturen. Er stond een pittig ritje op het programma. Eerst een vlakke aanloop via Belgiƫ tot in Vise, maar vanaf daar geen meter vlak meer tot in Aubel. Zo trokken we een zestal op weg om de oversteek van de Maas te maken. De kompanen Jos en Peter S. namen de eerste kilometers over de dijk langs de Maas het kopwerk voor hun rekening. Er stond een kalm windje die voor een klein duwtje in de rug zorgde. Na enkele kilometers meldde zich het volgende duo op kop. Eric en gastrijder Roger voerden ons tussen Veldwezelt en Kanne langs het kanaal . Het laatste gedeelte langs het kanaal leidden ons John en Jo tot in Vise. Vanaf hier was het gedaan met freewheelen en moest er geklommen worden. De eerste beklimmingen werden in een rustig tempo gezamenlijk afgewerkt. Vanaf Blegny kwamen er echter enkele scheurtjes in het collectief. Het was duidelijk dat sommigen niet in hun normale doen waren en het tempo moest voortdurend aangepast worden. Blijkbaar was de warmte in de benen geslagen. Hoewel de langere klimmen reeds achter ons lagen bleef het toch nog voortdurend op en af gaan. Het lukte toch om gezamenlijk de koffiepauze in Aubel te bereiken. Op het terras aldaar waren we getuige van een onwelwording van een dame. Ze trok helemaal wit weg en moest liggend verzorgd worden. De ambulance was snel ter plekke en de verplegers namen de behandeling over. Gelukkig bleek het mee te vallen en hoefde de dame niet vervoerd te worden naar het hospitaal. Na de pauze wachtte ons nog zo.n 40 km. De wind was inmiddels wat toegenomen en blies vanuit noordoost. Vanaf Hagelstein nam John het commando en voerde ons in een lint over de Planck. Onderweg kwamen ons de deelnemers tegemoet van Limburg mooiste. Af en toe zorgden de vooroverbuigende dames voor de nodige afleiding bij enkelen. Het leek wel of de tegenwind steeds harder ging blazen en er waren dan ook weinig vrijwilligers bereid om uw verslaggever af te lossen. We konden ook weer gebruik maken van het gedeelte tussen Bunde en Elsloo . Hier viel de groep nog even uit elkaar maar iedereen was vlak bij huis en kon in zijn eigen tempo het laatste stukje afmaken. Ondanks het matige tempo in de heuvelzone viel het gemiddelde van 28,5 toch nog mee.