Herman Senden Celebration Tour

Er stonden 14 renners aan de start zaterdagochtend 21 juli, 8 stuks oude glorie waarvan 1 gastrijder, tevens voormalig lid Giel B. Peter S. zag af van de wekelijkse internationale autorit en wachtte de Bokkerijders onderweg op.

Voor de hernoemde rit Herman Senden Celebration tour (voorheen Memorial tour) stonden 5 clubleden, Jo C., Jos P. Eric P. P. de Houtw. Jos H. en gastrijder Fred C. klaar voor een tocht waar vroeger geschiedenis was geschreven. Met op het eind beklimmingen als de Camerig, Eyserbosweg en Fromberg stond een en ander op het programma. Met een rustig tempo via de Peulkesweag ging de route langs Moelingen naar de eerste beklimming van de dag, Rue de Mons.

Na deze korte klim kregen we de 2-traps (of 3 of 4 traps) berg de cote de Mortroux-Wadeleux voor de kiezen, het sein voor P. de Houtw. om der van tussen te gaan. De lengte van de beklimming had hij toch net wat anders ingeschat, iets wat hem sedert de historische beklimming van de Rue Tesny in 2016 niet meer was overkomen. Halverwege de klim stond hij aan de kant van de weg te wachten en dat kostte hem een PR op zijn toch al rijk gevulde erelijst.

Onderweg was besloten om vanwege de hoge temperaturen de hoogtemeters te beperken maar daar had Jos H. een andere idee bij. Nadat we her en der van de vaste route waren afgeweken zette Jos zich op de kop van het veld en omdat we rotsvast overtuigd zijn van zijn terreinkennis volgde we zijn spoor. “Hier kun je ook langs” en “zo kom je op hetzelfde uit”en nog meerdere van dat soort misleidende uitspraken betekende dat we half koers al meer als 400 HM extra hadden gereden. De pauzeplaats was even voorbij Sippenaken bij het mooie wielerterras van Le soigneur.

Na wat Radlers en andere verfrissingen werd er met de toepasselijke schuttingtaal de wekelijkse gebeurtenissen besproken. Na de pauze besloten we de gevreesde cols niet links maar in dit geval rechts te laten liggen en reden we de kortste weg via Valkenburg terug.   Op de stoeperd probeerde P. de Houtw. nog van zijn pijn in de benen af te komen door met een groot verzet omhoog te versnellen. Of het geholpen heeft zijn we nog niet achter gekomen.

De 2 veteranen van de dag, Fred en Jos H. lostte zich het laatste deel van de tocht af om er een respectabel gemiddelde van te maken. De pupillen, om in voetbaltermen te blijven, volgde hun spoor.

Een mooie rit van ca. 105 km en een gemiddelde snelheid van 28,7 km/h en 1000+ HM