met 7 mooie mannen over 7 monsters

Er stond voor vandaag de Veolia toer op het programma. Wie niet beter weet, zou denken ; ooh gezellig ! Zodoende stonden er weer zo n beetje dezelfde mannen als gewoonlijk aan het vertrek. 6 stuks om precies te zijn. Onderweg pikte ook Fred nog zijn karretje aan . De eerste kilometers liepen , onder aanvoering van Eric en Roger , als een zonnetje. Heerlijk rustig peddelen in een aangenaam tempo . Het weer was ook van welhaast perfecte makelij en droeg ook bij aan de jubelstemming in het peloton. Flierefluitend trokken we door de dorpjes , over glooiende dreven en langs prachtige vergezichten. Niets aan het handje , heerlijk toch ! Tussen Valkenburg en Wittem vond John het toch iets te aangenaam , zette zich op,kop , en voerde de snelheid iets op. Zo fietsten we nog steeds probleemloos door het toeristische Mechelen. Totdat we rechtsaf sloegen richting Schweiberg. Vanaf hier veranderden de hartslag , de ademhaling en de benen. John deed op kop zijn best om de groep bij elkaar te houden. Het lukte hem inderdaad . Boven was iedereen nog aan boord maar de helft zat al zijn max. Snel naar beneden om meteen aan het volgende monster te beginnen ; de gevreesde Camerig. Ik hoorde minstens drie keer de uitspraak ‘ wat unne k..berg ‘ iedereen zocht zijn eigen cadans en worstelde zich in eigen tempo naar boven. Boven was het weer verzamelen en meteen na de afdaling bij Vaalsbroek rechtsaf. Hoppa, weer omhoog ! Een kort steil stuk , even een stukje vlak en daarna weer omhoog naar de grenspost . Een korte afdaling en meteen daarna weer klimmen naar het drielandenpunt . Zo hadden we in 15 km al 4 beklimmingen afgewerkt. Gelukkig was er koffiepauze in Holset. Onder een stralende zon, op een mooi terras , in het limburgse heuvelland en een bediening met een hooghollands accent. Na de rustpauze moesten we even over een onverhard paadje en plots waren we in Duitsland. Ook hier moest er weer geklommen worden naar Orsbach. Via Bocholtz namen we , over een landweg met schitterende uitzichten , de duik naar Eys . En jawel hoor , weer naar boven richting Trintelen. Vanaf de pauze had Jos Heuts zich weer op gezet en hield het tempo zoals gewoonlijk weer strak. De moeilijkste hindernissen lagen nu achter ons . Nog even een paar korte kuitenbijters in Klimmen en Hulsberg overwinnen en dan in gestrekte draf verder. Wie even de benen stilheid zat meteen op een gaatje . Gelukkig liepen de laatste kilometers in dalende lijn en zo bereikten we toch al snel weer ons vertrekpunt. We hadden in 90 km meer dan 1100 hm overwonnen. Onderweg viel het op dat de drie oudste mannen de beste indruk bergop gaven ! Ook een pluim voor Roger ! Volgende week gaan we weer over vlakke wegen.