29 mei Tradition Meinweg

In wederom perfect fietsweer is de B groep met 3 leden en een gastrenner vertrokken voor deze rit.De opzet was om de rit exact volgens het routeschema te volgen, hetgeen welliswaar met de nodige hindernissen is gelukt.Enige kilometers na het Maharishi klooster was de weg opengebroken en uiteindelijk bleek dat er helemaal geen weg meer was.Al lopend hebben we naar een uitweg gezocht en na het nodige klimwerk over hekken en vangrail zijn we weer op de route geraakt.Ook in de buurt van de Meinweg was de weg weer opengebroken en hebben we weer moeten "klunen".De pauze hebben we niet bij de Smidse in Herkenbosch gehouden omdat deze gesloten was, maar in Odilienberg.Vanaf hier weer de route gevolgd en via Linne en Maasbracht richting Stein gereden.In de buurt van Roosteren passeerden we nog de A groep die met pech te kampen hadden.Jan en Giel zijn als kopmannen met de B groep verder naar huis gereden.In Nattenhoven hebben we Jack en Jos nog ingehaald.Jack had te kampen met nekproblemen.De totale afstand door de B groep gereden bedroeg 115 Km.

De A-groep is vertrokken met 10 deelnemers, met daarbij ons nieuw lid Huub W. uit Meers. Ook wij hebben de route niet geheel gevolgd omdat we een lus over Rothenbach niet hebben genomen, waardoor de ritafstand 10 km korter werd. Ook wij kwamen door de de Duitse" Gründlichkeit " (het niet aangeven van een vervangende route) in de problemen en hebben dezelfde acrobatische toeren als de B-groep
uitgehaald om weer op de route te geraken. Wij hebben wel gepauzeerd in Herkenbosch op een nieuwe locatie. De kastelein heeft voor ons speciaal zijn zaak geopend. Jan V. heeft hier zijn traditionele sigaar kunnen roken.Vanaf Herkenbosch is de terugroute wel gevolgd. Wiel S. reed lek nabij Roosteren. Jack is hier met nekpijn alleen doorgereden. Even later passeerde de B-groep. Uiteindelijk haalde de A-groep de B-groep weer in, waarna 4 leden van de A-groep bij de B-groep bleven.
De ritafstand bedroeg 115 km. Er zijn geen foto’s beschikbaar.
Tot komende zaterdag voor de klimklassieker ViséAubel.