22 mei Rundum Vaalserturm

De B groep is om 09.15 uur vertrokken met 4 man,waarvan 1 gastrenner.Tot aan ‘ Vaalserkwartier’ hebben we het parcours exact volgens het rittenplan gevolgd.Na de pauze ( in Vaals) de kortste weg naar Wittem genomen en vanaf Wittem weer via het rittenplan terug naar Stein. Behalve dat we genoten hebben van deze tocht,valt er niets te vermelden.

Om 9:30 en bij een wederom frisse aanvangstemperatuur vertrokken 13 leden en een aspirant lid van de A-groep voor de tocht “Rundum Vaalserturm”, vroeger bekend als de 3-landentocht. Bij Terstraten in de afdaling kon Eric ternauwernood een traktor ontwijken en net voor het eerste klimmetje in de buurt van De Locht reed Jan C. lek. Even later werd de groep voor korte tijd gesplitst omdat een gedeelte de door Eric opgeslagen route in zijn computer volgde en een gedeelte de door Theo van M. aangegeven route volgde.

Bij de grens van Duitsland liep alles weer samen. En ja hoor, bij de beklimming naar het Drielandenpunt op de Neukelerweg ging het voor het zoveelste jaar op rij mis. De kopgroep ging linksaf in plaats van rechtsaf en belandde uiteindelijk op een erf, waardoor zij als laatste op het Drielandenpunt aankwam. (Het bordje met de pijl en tekst “dreilƤnderpunkt” werd waarschijnlijk niet begrepen omdat het in het Duits geschreven was.)Het wordt tijd dat iedereen een “Garmin” navigatiesysteem met voorgeprogrammeerde routes krijgt, maar dan staan we waarschijnlijk op iedere straathoek te discussiĆ«ren.

Er werd gepauzeerd in Mechelen, waarna met een nog altijd frisse noordenwind de terugrit begon. Omdat de Rijksweg in Beek nabij het Lampenpaleis is opgebroken werd er via de Adsteeg gereden, waardoor de totale ritafstand iets korter uitviel, namelijk 91 km. Het gemiddelde bedroeg 27,5 km en er werden 900 hoogtemeters overwonnen.

De GPS gegevens van deze Rit vind U hier