15 mei Rondje Bokrijk

Om 9.15 uur vertrok de B groep onder een koude maar stralende hemel voor een tochtje ‘Bokrijk’,dus niet het rondje Zolder.Behoudens een lekke band van John valt er weinig te vermelden.Op de terugweg nog even binnengewipt bij de Ponderosa, waar we nog 2 A groepers aantroffen.Na even bijgepraat te hebben en na het genot van een verdiende lekkere pint de weg terug naar Stein aangevat.Eindelijk weer eens kunnen fietsen zonder de hele tijd de luchten te controleren op de aanwezigheid van regenbuien !!

De A-groep vertrok met 9 rijders waaronder 1 gastrijder.  Tussen Maasmechelen en As reed Math V. lek, maar er werd bijzonder snel gedepanneerd. Bij As sloot onze Nederlandse “Belg”
Peter S. aan. Nabij Houthalen is Jos P. afgeslagen omdat hij op zondag een zware klassieker gaat rijden. In een pittig tempo, waarbij veel kop over kop werd gereden, werd onze pauzeplaats in Zolder bereikt. Gelukkig was deze om 11.00 uur geopend, waardoor we niet voor een gesloten deur stonden. Op het circuit van Zolder was er veel geluid, wat waarschijnlijk duidde op een training voor wedstrijdwagens. Jack P. constateerde nog dat hij een lekke band had en heeft tijdens de pauze gewisseld. Op de terugweg na de pauze was het heerlijk fietsen met de noordwestenwind bijna steeds in ons voordeel. Math V. heeft ons perfect over de geplande route via Diepenbeek/Bilzen/Ziepbeek geloodst.
De ritafstand bedroeg 105 km en de gemiddelde snelheid 31 km/uur.
Er zijn geen foto’s beschikbaar