17 april De Haspengouw Pijl

Het bekende rondje Piringen met een afstand van 100 km.is zowel door de A ( 11 leden ) en B groep verreden.De B groep zat al een kwartiertje op de pauzeplaats,toen de A groep arriveerde.Enkele lekke banden waren hun ten deel gevallen.De B groep ( 3 leden en een gastrenner ) waren Chrit onderweg bijna verloren.Direct achter Bilzen was de zijweg die we moesten inslaan opgebroken en moesten we door een diepe put die er gegraven was.Chrit wist nog wel in de put te komen, maar er uit geraken was er net te veel aan.We hebben nog even overwogen om hem maar in de put te laten totdat de A groep langskwam, maar dan hadden wij als B groep het zonder onze kopman moeten stellen.Gewoon een kwestie van belangen afwegen…..Dus we hebben hem maar uit zijn benarde positie bevrijd.De B groep is in Pieringen weer vroeger vertrokken en heeft zonder verdere problemen de ‘Ponderosa’ gehaald.Enkele A groepers hadden schijnbaar hetzelfde idee en kwamen na 20 min.eveneens binnenvallen.Goed weer en prachtige bloesem in het Haspengouwse landschap waren de ingredienten voor een geslaagde dag.Dscn0248 Dscn0252Dscn0253 Dscn0254 Dscn0255 Dscn0256 Dscn0257 Dscn0258