ZOLDER

Op deze heerlijke fietsdag stond er een rit over Ulvend op het programma. Maar het is tevens de dag van de toertocht van de AGR. Om de drukte van deze duizenden fietsers te vermijden werd besloten om vandaag het rondje over Zolder af te werken. We vertrokken met 5 leden om zo,n slordige 100 km te fietsen. De eerste kilometers zette Eric zich op kop en trapte er lustig op los. Onze nederbelg Peter , kwam ons ter hoogte van de Salamander tegemoet en pikte aan. Op datzelfde moment had Jan een probleem met zijn fiets. De communicatie geraakte echter niet tot aan de voorste linies en zodoende moest er even ingehouden worden om Jan weer te laten aansluiten. Zo trokken we met zessen weer verder. We passeerden ook de onheilsplek van de val van Jos. Niemand had echter de behoefte om even hierbij stil te staan en een minuut stilte in te lassen. Het was voortdurend opletten om de goede afslag niet te missen. Navigator Jan hield ons op de goede weg. Af en toe was het asfalt , of wat daar voor doorgaat , van matige kwaliteit. Maar ter hoogte van Zonhoven werden we verrast door een fietspad met heerlijk lopend zwart glad asfalt. Kilometers lang genieten van zoevende bandjes in een schitterende omgeving. Vennen die glinsterden in de voorjaarszon , verscholen in een lieflijk glooiend heidelandschap. Zo schotenng de kilometers snel onder de wielen door en kwamen we in de omgeving van ons reisdoel. Op het circuit van Zolder was er wedstrijd en was het behoorlijk druk. Bij de ingang van het circuit was er plots een wegafsluiting. Er was geen omleiding en dus moesten we rechtsomkeer maken. Jan was ons even uit het oog verloren en pakte een verkeerde afslag. Er werd een amber alert uitgestuurd en heel Belgiƫ ging op zoek. Gelukkig konden we onze senior snel traceren en konden we weer verder. Op het lange stuk langs het Albertkanaal stond de wind schuin tegen en was het ook frisser. Kilometers lang. Jos moest op tijd thuis zijn en besloot samen met Peter de koffie over te slaan en de kortste weg naar huis te nemen. Met vieren gingen we op zoek naar koffie. Er moest meermaals de garmin geraadpleegd worden maar uiteindelijk bereikten we het sportcentrum in Diepenbeek. Ook het verdere vervolg was soms zoeken naar de route. In de buurt van Zutendaal werd alles weer bekend. We kwamen nog even terecht in een nieuwelingenkoers. Het wa s Eric die de bloemen pakte. De laatste kilometers verliepen vlotjes. Uiteindelijk bleek dat de rit toch iets langer was geworden. Met 112 kilometer op de teller bereikten we weer de thuishaven.

Een gedachte over “ZOLDER

Reacties zijn gesloten.