1 mei Tour de Clermont

De Tour de Clermont is een oude bekende onder de ritten maar heeft jarenlang niet meer op zaterdag op het programma gestaan.

Om 9:15u vertrokken 2 rijders en een Gastrijder als B groep voor de rit van vandaag, een kwartier later vertrokken 12 renners als A groep met schitterend fietsweer richting het land van Herve.

Marcel werd op de paaltjesweg gedwongen in een knechtenrol en moest koptrekken. In de eerste klim naar Bombaye moest hij dit met een inzinking bekopen. Gelukkig is zijn recuperatie vermogen voldoende en bij de Abdij van Val dieux had hij weer aangesloten. In gestrekte draf reden we richting Clermont maar op de kasseistrook werd de groep in tweeen gesplitst. Met enigzins gereduceert tempo werd de tocht voortgezet richting Henri Chapelle en daarna met hoge snelheid richting Teuven en Slenaken.

Tijdens de pauze bij restaurant de Boswachter in Slenaken kwam plotseling Math aansluiten bij de groep en tegelijkertijd begonnen de voorspelde donkere wolken zich samen te pakken boven ons … regen bleef voorlopig uit.

We hebben het niet precies geteld maar tijdens ons verblijf op het terras zijn wellicht 1000 andere fietsers langs gereden om de Loorberg te beklimmen, waarschijn was er een tourtocht bezig.

Math had zich blijkbaar goed warmgedraaid en begon in hoog tempo aan de terugweg, blijkbaar zaten er mensen in de groep die dit tempo niet konden volhouden want op het weggetje tussen Euverum en Gulpen had iemand spijkers op de weg gegooid. Als eerste reed Jos lek en nadat die zijn band gerepareerd had begon Jack to grappen naar Wiel dat die ook lek had maar dit werd onmiddelijk afgestraft want ook Jack bleek een spijker in zijn band te hebben zitten, dus wederom moest geplakt worden.Dscn0259 Dscn0260 Dscn0261 Dscn0262 Dscn0263 Dscn0264 Dscn0265

De donkere wolken waren al weer opgeklaard en de voorspelde regen bleef helemaal uit. Uitgezonderd de straffe wind was dit een uitstekende fietsdag. Vanwege de wegwerkzaamheden in Beek werd niet over Katsop maar over de Adsteeg naar huis terug gereden, daarom bleef de totale afstand net onder de 100km.