10 april Primavera Valle Dios

3 personen van de B-groep vertrokken om 10:45 en 10 personen als A groep vertrokken om 11uur hedenochtend voor La Primavera Valle Dios. Ondanks een voorspelde 9 voor het fietsweer was het een behoorlijke frisse ochtend, met een noordewindje 4 in de rug werden met speels gemak snelheden van boven de 35 gereden op de wegen langs de maas in de richting belgische grens bij Withuis. Vlak voor de grens draaide Ralph af omdat hij de lengte niet aandurfde wegens konditie achterstand. Eenmaal in Belgie aangekomen in de eerste klim richting Bombaye werd een behoorlijk tempo gereden waardoor er een shifting in het peleton platsvond. 2 Rijders besloten als gevolg hiervan de klim naar Charneux over te slaan waardoor het peloton enigzins uitgedund verder ging over deze klim, vervolgens het vals plat richting Aubel en daarna richting Hagelstein. Eenmaal boven bij de afslag richting de Planck stonden de eerder genoemde rijders op ons te wachten waarbij een de rol van Fotograaf had aangenomen en de andere stond te choachen (ik meende zelfs dat hij me naar de binnenbaan wilde sturen maar dat weet ik niet zeker). "En groupe" werd verder gereden naar ons nieuwe en goedgekeurde rustpunt "Rode Bos" gereden waar zich de A groep bij de B groep voegde. 3 personen van de A groep reden zonder pauze onmiddelijk door naar huis. De terugweg werd gedomineerd door een koude tegenwind en het opgebouwde gemiddelde van boven de 30 werd afgebouwd tot beschaafde proporties voor de tijd van het jaar. Dscn0243 Dscn0244 Dscn0245