22 Maart: Primavera Valle Dios

Vorige week liet de buienradar zien dat er na 10 uur geen buien meer zouden zijn en dus stonden er 2 rijders aan de start. Deze week liet de buienradar zien dat er na 10 uur wel buien zouden zijn en dat het veel kouder zou zijn en dus stonden er 10 rijders waaronder een gast rijder aan de start. Ook Marcel voelde zich na lange afwezigheid weer fit genoeg om aan de start te staan.

De buienradar had gelijk en dus werd het de rit van de 10 kleine negertjes. Bij de start was het nog droog maar onder dreigende bewolking en met straffe windkracht 5 tegen werd er richting Itteren langs de maas gestart. Ondanks de tegenwind werd er met 28km/u tegen de wind in gestreden alsof men zo snel mogelijk het keerpunt wilde halen. Na Maastricht begonnen er wat losse druppeltjes te vallen, voor Gied en Peet het teken om af te draaien. Jos en Eric draaide bij de eerste echte buien in Withuis om, dit mocht echter niet baten want beide groepjes werden nat.

De rest liet zich echter in eerste instantie niet ontmoedigen, behalve de tegenwind werd de route ook volledig in wind geslagen, de geplande klim naar Mauhin werd overgeslagen en de afslag bij Val Dieu naar Aubel werd ook gemist waardoor dit een rondje Clermont ipv Val Dieu werd. Jo besloot iets meer de originele route de volgen en draaide ook af.

2 lekke banden zorgden blijkbaar ervoor dat de het klimmetje van Remersdael naar Roodbos ook werd overgeslagen. En als laatste negertje belsoot Marcel na Reanimatie in Valkenburg ook maar op eigen tempo naar huis te rijden. Waardoor er toch 4 negertjes gezamenlijk thuiskwamen.

Merkwaardig genoeg leidde de rugwind op de terugweg niet tot verhoging van de gemiddelde snelheid maar verlaging.