29 Maart: Heuvelland Classic

16 rijders waaronder een reguliere gastrijder stonden aan de start voor deze nieuwe rit, een hoge opkomst voor deze tijd van het jaar met name omdat er nogal wat klimwerk op het programma stond, de uitzonderlijke weersomstandigheden hadden hier blijkbaar ook debet aan. Tussen Geverik en Ulestraten voegde zich Raymond nog bij de groep. Met een prettig tempo werd begonnen aan de rit, in ieder geval was het tempo dusdanig dat we zonder problemen met onze mederijders konden praten tijdens de rit.

Ondanks dat er een behoorlijk aantal Limburgse klimmetjes op het programma stonden zijn met name de heuveltjes die geen naam hebben slopend op dit parcours. Er werden daarnaast ook nog een aantal wegen bereden waar veel rijders nog nooit geweest waren. We waren ook niet de enige op het parcours want er was een tourtocht gaande waarvan de rijrichting gelukkig dezelfde was als die van onze rit.

Op de bekende hellingen barste een titanenstrijd los en uiteindelijk werd duidelijk dat voor het klimwerk een laag gewicht toch essentieel is. Diegene met nog wat wintervat moesten toch meestal het loodje leggen ten opzichte van de reeds afgetrainden.

10012582_1420959408156740_1928782420_n 8dbbfdecb73411e39a630ed4b936de13_8

 

Bij het fietscafe in Holset werd gepauzeerd onder een stralende zon en hier werd de groep uitgebreid met jan Vranken die de rit in vereenvoudigde versie als B-groep was aan het rijden. De 2e helft van de rit reed Jan met ons mee ogenschijnlijk zonder problemen.

foto 5

Klaar voor de 2e Helft
Klaar voor de 2e Helft

 

Thuisgekomen hadden wij iets meer hoogtemeters achter de rug dan gepland, 1000 na 93km. Alleen John vond dit zoals gewoonlijk niet genoeg.