quatorze juillet Le tour de Banneux

Vol goede moed stonden een twintigtal leden aan de start van de klassieker van TC Stein: "Le tour de Banneux". In de buurt van Maastricht waren al 3 renners verdwenen vanwege een andere route en tussen Haccourt en Vise verdween nog een hele groep waardoor uiteindelijk 7 fitte en ondergetekende overoptimistische renners via Hermalle Sous-Argenteau de heuvelen inreden. Bij Blegny onstond een splitsing in twee groepen waarbij John Savelkoul en ondergetekende (EP) als het gevolg van een onverwachte zijsprong een iets andere route namen maar in Soumagne fuseerden deze groepen weer.

Via de klim naar Olne en de daarop volgende afdaling naar Nessonveax kon naar Banneux worden geklommen.

Dsc00113

Ondergetekende kreeg in Banneux na het bezoeken van de bron een heel zware inzinking waarbij zelfs op het vlakke de hartslag in het rood ging. (Waarschijnlijk veroorzaakt door Jetlag en verkeerd voedsel, zie ook GPS registratie onder aan dit bericht)

Zie op de foto links hoe 2 ploeggenoten mij terug proberen te brengen naar de hoofdgroep.

Dsc00115Aangekomen in Trancemont werden de krachten weer aangevuld met de bekende reuzenvlaaien.

Ook het aanvullen van de krachten met behulp van zo een gigantische rijstevlaai was voor mij niet voldoende om de inzinking teniet te doen. Ondergetekende staat al niet bekend als de beste klimmer maar aangezien ik op het vals plat na de klim vanuit Pepinster richting baticce helemaal niet meer vooruitkwam betekende dit dat ik definitief moest afhaken.

Met dank aan John Savelkoul voor het mij op sleeptouw nemen gedurende de rest van de terugweg. In de buurt van Julemont werden wij nog verrast door een hevige regenbui waardoor wij kort moesten schuilen.

Ondanks de zware inzinking was het uiteindelijke gemiddelde over de gereden 132km nog 25.6km/u .

Voor GPS gegevens: CLICK HIER