28 mei Vise Aubel

5 B groepers hebben een alternative route gereden via Vise. Behalve dat het bij aanvang van de rit erg koud was, valt er weinig te vertellen over de route, of het zou moeten zijn dat we het er unaniem over eens waren dat we “lekker” hebben gefietst. Bij Barry in Withuis pauze gehouden, waarbij Barry ons trakteerde op vlaai met slagroom. Bij terugkomst in Stein noteerden we 83 Km.

A groep

11 Rijders stonden de fiets van Dave te bekijken bij Chrit op de oprit, om 9:30 vertrokken deze 11 rijders voor de klassieker Vise Aubel. Jan C vertrok ook, zoals gewoonlijk,  precies om 9:30 maar hij vertrekt dan thuis, nadat zijn vrouw hem heeft gezegd dat hij te laat gaat komen. Hij sloot zoals altijd net op tijd bij de groep aan.

Vise Aubel begint normaal gesproken met een onschuldige 40km geheel vlak, vandaag waren die door een straffe tegen wind niet zo onschuldig. Ondanks de wind liet zich een aantal oudgedienden niet uit de wind slaan en werdt besloten het tempo toch maar gewoon boven de 30km/u te houden. Een lekke band van Jack zorgde voor een korte rustpauze en we waren verblijd dat het jaagpad bij de brug van Vroenhvoen weer open was.

Maar ja, na de vlakke kilometers komen de onvermijdelijk 27km ononderbroken op en af. Een rij klimmetjes waarvan niemand de naam weet maar die naar mate hun aantal vordert langzaam de energie uit de benen van de meeste rijders knijpen. Je hebt de rijders die in begin er vol tegen aan gaan en dan halverwege vragen “Wieveul van die denge kome der nog?” Dan heb je er nog die in begin zich sparen en dan naarmate de afstand vordert als een diesel op gang komen. Het meeste respect hebben we dan toch voor het selecte groepje wat zowel in begin als op het einde er vol tegen kan aan gaan.

Bij de pauze in Aubel besloten Stefan en Peet van de Hw. direct door te rijden naar huis. Na de pauze stond de wind vol van achteren en werd regelmatig de maximum snelheid voor motorvoertuigen overschreden. Na Margraten kon Bert zijn krachten niet onder controle houden en trapte hij zijn ketting over. Helaas bleek deze ketting, ondanks 2 kettingponsen en hele smerige handen van Nic niet “on the spot” repareerbaar en moest Bert in overleg te voet terug naar de Fietsenmaker in Margraten.

104km, 801hm en 28.3km/h gemiddeld is het verdikt van deze rit. (GPS)

DSCN0509 DSCN0510 DSCN0511 DSCN0512 DSCN0513 Aubel