23 Oktober: La Vuelta de Juan

Voor de voorlaatste, geplande, rit van dit seizoen stond La Vuelta de Juan ofwel het rondje van John op het programma. In het ritten programma stond deze rit echter niet juist beschreven, de voorrijders van donderdag hadden dit aan de lijven ondervonden en ondergetekende had het gemerkt bij het plannen van de GPS route. 

2 rijders van de B groep hadden daarom maar de koe bij de horens gepakt en John zelf meegenomen, wellicht de beste garantie om het Rondje van John op de juiste manier uit te rijden. Ondergetekende had op goed geluk een  (ongeveer) route getekend tussen de weinige nummertjes die oorspronkelijk gepland waren.

De B groep vertrok met 3 man in volle winterkledij bij een temperatuur van 2.5 graden en de A ploeg vertrok met 9 man (waaronder een aantal amateur metereologen) 15 minuten later. 

De amateur metereologen wisten ons te vertellen dat na 12 uur de regen zou toeslaan en dat we ofwel haast moesten maken, ofwel zonder pauze een kortere route moesten rijden. We besloten om beide niet te doen. Waar de B ploeg vrijwel zonder problemen het geplande rondje reed kwan de A ploeg op een aantal schitterende fietspaden te rijden waarvan het bestaan toe nu toe bij ons onbekend was. Gied maakte nog de opmerking: ik wist niet dat Niel-bij-As zo groot was. Daarnaast gingen de bospaden toch meer op en af dan we verwacht hadden.

Bij het planetarium, bij Kattevennen stond ons Jack op te wachten en hij leidde ons naar een warme pauze locatie binnen.  De B ploeg zat al meer als een half uur te wachten maar dit was te verklaren omdat ze meer dan 10km minder hadden afgelegd. Jan C. en Giel besloten door de rijden om de naderende regenbuien te ontwijken. Dit bleek niet nodig te zijn want ook na de pauze hebben we geen druppel zien vallen.

Na de pauze reden de overgebleven 7 man van de B ploeg en de A ploeg gezamelijk over het oorspronkelijk traject terug naar huis. De gereden route van de A ploeg zal in iedergeval beter beschreven worden want allen waren het erover eens dat dit een mooie nieuwe route was. 

Al met al een, weliswaar koude, maar schitterende dag waar we 80km overbrugden met een gemiddelde van 28km/u en daarbij ook nog eens 374 hoogtemeters overwonnen.

GPS van de route

De correcte routebeschrijving is:

– Brug over naar Maasmechelen, Langs kanaal richting Lanklaar, bij 44, 43 (onder fietsbrug doorrijden en volgende brug oversteken daarna direct rechts)  37, 38, 59, 40, 41, richting 30 maar bij Golfbaan rechtdoor rijden tot aan kerk Wiemesmeer en dan rechts de Noordlaan op, daarna route volgen tot 30, pauze. Daarna: 29,  richting 69, 64, 62, 63, via Opgrimbie en Kotem terug.  80km, 347hm.

Kattenvennen%201[1] Kattenvennen%203[1] Kattenvennen%204[1] Kattenvennen%205[1]