9 October: De grote Voer Toer

 
Slechts 2 personen stonden om 9:15u aan de start van de B ploeg voor de Grote Voer Toer, de A ploeg starte met 8 mensen en ook dat was minder dan te verwachten.  De weersomstandigheden waren namelijk weer eens perfect voor de tijd van het jaar: een stralende zon, temperatuurtje van net onder de 20 graden en helemaal geen wind, de windmolens bij Lanaken stonden zelfs allemaal een andere richting uit gedraaid.

Goed georganiseerd reden we richting Bunde toen de eerste wisselling van koplopers plaatsvond, direct daarna plaatste Jan een Pantani achtige demarage (snel weg demareren en vervolgens de snelheid weer laten zakken), de anderen hadden dit op het vlakke niet verwacht en er onstond wat tumult in de groep.

Vlak voor Bunde werd de groep van 8 nog uitgebreid met een negende persoon: Raymond en daar zouden we later heel blij mee worden.

Het tempo bleef hoog en op het laatste stuk van de klim naar het huis van Hitchcocks Psycho (quote van Wiel) voor Hagelstein brokkelde het peletonnetje een beetje uit elkaar. Via Remersdael werd naar Teuven gereden en dat er toen weer een klim zou volgen was voor sommigen onverwacht.

We wilden pauzeren op de provinciale weg maar de hoeve leek gesloten. Jan C. gooide het op een onderonsje met de eigenaren en als gevolg daarvan hebben die speciaal voor ons het terras geopend. zodat we bij een tempertuur van 28 graden konden genieten van de zon. Vervolgens werd de keuken ook speciaal voor ons voorzien van verse vlaai en de prettigste verassing was dat Raymond zijn 44ste verjaardag vierde en derhalve iedereen trakteerde. We konden deze keer ook wat langer genieten van de zon als normaal en ook eindigde de pauze enigzins verwarrend, dat allemaal omdat er niemand was die ons zat op te jagen om weer verder te fietsen.

De terugweg bij deze rit is gelukkig afwijkend van de meeste routes die over La Planck gaan. Via Banholt en St. Geertruid wordt in Gronsveld de paaltjesweg opgepikt, de wegwerkzaamheden rond Margraten worden hierdoor vermeden. Bij Amby werden we ingehaald door een volgend lid, Harrie V, die ons met (letterlijk) 2 vingers in de neus bij kon houden. 

Teruggekomen in Stein hadden we 90km afgelegd met een gemiddelde 30.5 km/u. GPS  

 DSC00049 DSC00050 DSC00045
DSC00048 (2 ) jarige Raymond