11 April – Ulvend Route / Reijmerstok Omloop

Na een paar mooie dagen was het weer vandaag toch weer slechter en ook was er regen voorspeld.

Dit weerhield 10 B rijders en 8 A rijders er niet van om bij Chrit op de oprit klaar te staan. Chrit zelf vond het weer toch te dreigend en ging in vol tenue weer naar binnen. De B ploeg vertrok klokslag 9:59 waardoor Jan in de achtervolging moest gaan. Bij de 10 B rijders zaten een aantal normale A rijders die wellicht door de weersvoorspelling waren afgeschrikt.

Er van uitgaand dat we nat zouden worden ging de A ploeg aan de slag voor het rondje over onder andere Ulvend – Sippeneaken en Simpelveld. Met windkracht 4 en 5 vol op kop gebeurde er iets bijzonders de groep ging als een heuse profploeg in ploegentijdrit formatie rijden waardoor het ondanks de fikse tegenwind in de Maasvallei toch nog redelijk liep.

In Maastricht bedacht Piet C. dat zijn omweg richting fitness in Geleen toch wel erg groot begon te worden dus sloeg hij met rugzak en al af. De rest draaide door in ploegentijdrit-formatie. In Eisden even na de lokale “Carrefour D’Arbre” begon het ligt te druppelen. Dit zou nog een paar keer gebeuren tot de Pauze maar echt doorzetten zou de regen niet. Inmiddels was Rob (die om 10u verhinderd was) ook aan zijn persoonlijke achtervolging begonnen.

Tussen Teuven en Homburg leek onze rit meer op Gent-Wevelgem 2015 want er was een grote waaier over de volle breedte van de weg. Gelukkig hadden we net genoeg mensen om de waaier vol te maken zodat niemand in de Chasse Patat terecht kwam.

Gepauzeerd werd er in Mechelen en toen we net onze 2e koffie/thee hadden verslonden kwam Rob binnen. Na de pauze zagen de wolken er nog veel dreigender uit als ervoor. Jo besloot in Wittem om rechtdoor te rijden, wellicht om regen te vermijden. Of dit verstandig was blijft de vraag want op de originele route over Simpelveld en Ubachsberg viel er (ook?) geen druppel regen meer.

Bijna iedereen was vrij afgemat toen we terug in Stein kwamen maar dat weerhield John niet van de drang om toch maar weer een keer de Slingerberg op te rijden.

Volgende week richting Zolder om de grote Amstel Gold Tourtocht drukte te vermijden.

Bekijk hier de ritjes