18 April: L’Etoile de Grenier

In veband met de 20000 toerrijders die op zowat alle Limburgse wegen rondreden gingen de rondjes van zowel de A als B ploeg voornamelijk door Belgie. En vanwege een strak blauwe hemel was de opkomst weer eens groot. 6 personen B ploeg, 12 Personen A ploeg en nog gebelgiëzeerd lid wat zich tussen Maasmechelen en As bij de A ploeg voerde.

Maar weer was er een koude noordoosten wind die zowel de gevoelstemperatuur alsook het fietsen zelf veel minder aangenaam maakte dan de blauwe lucht en stralende zon deed vermoeden.

De B ploeg reed over Alden Biesen en kon bij het voormalig Johnny de Bokser terras in de zon en uit de wind van de Pauze geniete.

IMG_2265

 

De A ploeg ging naar Zolder waarbij de heenweg heel gemoedelijk ging en waar een aantal mensen pas tijdens de pauze zich realiseerde dat er toch een behoorlijk tempo was gereden.

In Zonhoven reed Gerrit door een put met als gevolg een lekke band. Het repareren van deze band duurde veel langer dan normaal omdat het wiel niet meer goed recht in de fiets ging. Er bleek een slag in te zitten.

FullSizeRender 13FullSizeRender 12

De gebruikelijke recordpogingen op de Sterrewacht Heuvel in Zolder stranden om dat de wind hier vol tegen stond.

Nadat de Sporthal in Diepenbeek eerst gemist werd, splitste zich de groep in een gedeelte wat snel thuis moest of wilde zijn (en iemand die 150km wilde fietsen) en anderen die graag in de volle zon op het terras wilden genieten. De anderen waren al in Kotem toen de rest weer begon te rijden.

Daarna tegen de wind in, achter Jos Heuts, terug naar huis waarbij op een gegeven moment toch wat mensen moest afhaken. Gerrit reed vervolgens weer lek waarbij dit nu werd veroorzaakt omdat de velg bij het eerste lek al gescheurd was, dubbele pech voor Gerrit. Eric stelde nog voor om de band te repareren met een Decathlon lek reparatie spuitbus, maar dit deed niet meer dan overal plakkerige schuim op knoeien. Peet, Gied en Jan waren al doorgereden naar huis.

In Maasmechelen bleek de tube van Eric ook nog een lek te vertonen maar deze liep zo langzaam leeg dat na 1 keer bijpompen toch gewoon naar huis gereden kon worden.

Bij de volgende link kunnen de rittjes nog eens nagereden worden.