3 September: Fantasy Dream

Met een 10tal rijders vertrok de A groep voor de jaarlijkse Fantasy Dream tocht. Ons nieuwste lid was voorzien van een splinternieuwe fiets dus mocht hij op kop rijden. Wiel Speck was onderweg nog een verloren rijder uit een ander team tegen gekomen en deze mocht derhalve mee als gastrijder.

Vooraf werd duidelijk aangekondigd dat de regionale imitatie kasseistrook langs het Oorlogsmonument van Henri Chapelle opengebroken was, wij zouden er rekening mee houden.

Behalve een zware vormcrisis van ondergetekende was er weinig te melden tot aan Henri Chapelle en daar hielp de gastrijder ons uit de brand want hij wist de weg. Verbaasd keken wij op toen toch in de richting van de opgebroken weg werd gereden, maar als snel bleek dat in het eerste gedeelte slechts de toplaag van het asfalt verwijderd was waardoor het wegdek eigenlijk beter was dan voorheen. Maar dat mocht niet lang duren iets verder leek wel of de Walen een kanaal aan het graven waren, de enige optie was om lopend langs de kant van de weg verder te gaan.

De gastrijder liet het hier niet bij zitten en besloot toch (weliswaar over het gras) te gaan fietsen. Dit kwam hem duur te staan, hij viel om en zijn fiets kwam ongelukkig terecht. Er was gelukkig geen persoonlijke schade maar zijn achtervork was gebroken.

Een maal op een zijweggetje aangekomen bleek dat Rob al lek had gereden met zijn splinternieuwe fiets. Na enige noodreparaties vervolgden wij onze tocht.

In voeren bleek onze normale pauze terras geheel gereserveerd te zijn waardoor wij moesten uitwijken naar een ander terras. Het gebrek aan bedieningsvriendelijkheid mag niet onvermeld blijven.

Uiteindelijk konden, ondanks het gebroken frame, toch alle rijders de tocht volbrengen.

De afgelegde afstand was 102km met een gemiddelde snelheid van 28.6km/u

GPS