23 Mei: Visé – Aubel

Voor de 9e keer dit jaar voorspelde de buienradar buien waardoor Gied met zijn mountainbike verscheen. Hierdoor leek hij als enige de B groep te gaan vormen maar op het laatste moment sloot Rene toch nog bij hem aan.

De 13 anderen hadden de juiste beslissing genomen door de buienradar te negeren en vertrokken voor het bekende klassieke rondje Visé Aubel. Marcel had zich vooraf grote zorgen gemaakt of hij het deze rit wel kon volgen. Maar dat was niet nodig geweest, de gebruikelijke matadoren hielden zich koest waardoor er in een rustig tempo richting Argenteau werd gereden en eigenlijk alleen op de bergjes een beetje doorgereden werd.

Wel moet er iets aan de route worden gedaan, met name het traject langs het Albert kanaal is zo gevaarlijk dat er wederom een valpartij te melden was, ondanks dat de rest van de groep héél langzaam bleef reden kwam Jos toch tijdens ene sanitaire stop in de struiken ten val. Gelukkig had hij zijn helm op anders waren de gevolgen (natte broek?) wellicht niet te overzien.

Alleen Jo reed in Mortier de verkeerde route waardoor zijn tocht iets korter uitviel.

In Aubel zat een afsplitsing van de B ploeg op ons te wachten en zij riepen ons naar het juiste terras, hierdoor hebben we gelukkig niet onnodig 200 meter moeten omrijden naar het gebruikelijke terras in Aubel, wat gesloten was/is.

Thuis gekomen zat iedereen en nog redelijk frisjes bij, en het werd ook frisser want de door Jan aangekondigde regen kwam aardig dichterbij. We hadden geen 5 minuten langer op het terras moeten zitten want toen ondergetekende 1 minuut binnen was begon het te regenenen.