1 Oktober: Rondje Piringen

Het lijkt wel of de weergoden helemaal de weg kwijt zijn, 1 oktober en we worden geconfronteerd met zo een beetje het beste fietsweer wat bestaat. 25 graden, geen wind en een blauwe hemel wat wil de toerfietser nog meer? Niets dus vielen 9 man voor een rondje Piringen een beetje tegen.

Zoals te verwachten bij zo een rondje en omstandigheden zat het tempo er weer goed in, vanaf het begin. De rit zelf verliep ook zonder problemen alleen waarschuwde Jan C. ons voor de pauze locatie in Piringen, het zou er niet al te gezellig zijn en volgens hem lag het te vroeg in de route. Ondanks de waarschuwing werd er toch op die plaats gepauzeerd en toegegeven Jan had gelijk; als de bediening meer naar zweet ruikt dan 9 fietsers die zich net uitgesloofd hebben dan weet je genoeg tel daar bij op dat de eerste vlaailocatie 1.5km verder op ligt en we zullen dus de tip van Jan overnemen om volgend jaar in Sluizen te pauzeren waar 3 terrassen naast elkaar in de zon liggen te wachten op ons.

Op de terugweg werd hier en daar getwijfelt over de route waardoor de gemiddelde snelheid iets zakte. Achter Lanaken kwamen wij Jos P tegen die vandaag iets later aan de route was begonnen.

Het zou een geheel incident-loze rit zijn geworden als in Kotem Jack niet met zijn fiets door een boom-wortel-deksel was gereden. Hij reed in een klap zowel voor- als achterband stuk. Om van de nood een deugd te maken besloot hij en 3 anderen om bij Jetty nog een pintje te pakken. De 5 anderen reden terug naar Stein waar toch nog 31km/u op de teller stond genoteerd na 101km.