24 September:Val Dieu Classic

11 rijders en een nestor stonden aan de start op de oprit aan de Vleugelmorgenstraat. Een echte classic deze keer, ondanks dat het een echte classic was waren we bij de start toch al weer aan het twijfelen over de juiste route: “Ulestraten of Itteren-Borgharen”. We kozen de route tussen Maas en Kanaal maar dachten later dat het toch langs het vliegveld had moeten zijn.

Maar goed het was nagenoeg windstil, niet te warm en zonnig, de nestor ging weer terug naar binnen en de rijders vertrokken met een behoorlijk tempo. Bij de eerste klim moesten Eric en Kees lossen maar de rest wachtte keurig op de weg naar Val Dieu…. om vervolgens weer met volle vaart richting volgende klim te rijden alwaar hetzelfde gebeurde. Jack vond dat er te weinig geklommen werd dus besloot hij de klim naar Aubel 2 keer te rijden. Eric en Kees zagen bij het binnenrijden van Aubel niemand staan wachtten en dachten dat de groep via Hagelstein was gereden. De groep stond echter iets verder in Aubel te wachten waardoor Eric en Kees de groep ongezien voorbij reden en toch als eerste bij de Pauze plaats arriveerden.

Sinds het Cafe in La Planck gesloten is, is de Boswachter in Slenaken een van de meest bezochte rustplaatsen en we mogen niet klagen over de koffie en het vlaaiassortiment. Na de Pauze werd, wederom in straf tempo, terug gereden via Ingber, Sibbe en Vilt waar bleek dat dit een echte klassieker was. De weg was weer eens opengebroken waardoor met kunst en vliegwerk naar Berg & Terblijt moest worden gereden. Jan C. had als enige de snelheidsmeter losgekoppeld waardoor hij als enige aan het einde van de rit de juiste gemiddelde snelheid van 31km/u kon noteren nadat we in totaal 95km hadden afgelegd.