22 Oktober: Nieuw Rondje van John

Bij een temperatuur van 2 graden vertrokken 12 deelnemers, waarbij 1 die deelnam aan zijn eerste clubrit, voor hun rit “vernieuwde rondje John”.  De A en B-groep vertrokken samen en ze werden uitgezwaaid door Chrit C, die wegens een staaroperatie niet kon meefietsen. Op het fietspad tussen Kotem en Maasmechelen sloot Jan C. nog aan, die zich reeds in België bevond.

Omdat er een zuidoostelijk briesje in de rug stond werd in een matig tempo gereden en had niemand echt last van de kou. Toen we de Zuid-Willemsvaart overstaken, doken we het bos in.

Vanaf hier liep de route dan ook grotendeels door boswegen en -fietspaden. Peter S. reed net voor Opoeteren lek. Tijdens het repareren vertelde Bert dat hij vorig jaar Viagra onder de kerstboom had gelegd en deze dan ook 3 weken was blijven staan!  Nauwelijks weer vertrokken reed Gied lek. Daarna ging alles goed tot aan de pauzeplaats bij Kattenvennen.  Math V, net terug van vakantie, reed in As via Maasmechlen naar huis. We stopten direct bij de 1e van de 3 mogelijke pauzeplaatsen. Hier bleek dat de terrasverwarming reeds in werking was, maar er werd toch gekozen om binnen te pauzeren. Toen we na een uitvoerige pauze weer vertrokken, bleek Bert een lekke band te hebben. Nadat ook deze band was gerepareerd werd er in een pittig tempo naar huis gefietst. De afstand bedroeg 80 km met een gemiddeld van 29,8 km en ongeveer 270 hoogtemeters.We kunnen ons nu opmaken voor de laatste rit van het seizoen volgende week.