29 Oktober: Rijmerstok Omloop

Het seizoen werd afgesloten zoals het begon, namelijk met uitzonderlijk goed weer voor de tijd van het jaar, zonneschijn, nauwelijks wind en hoge temperatuur.
Ook uit het aantal verreden ritten (meer dan 30) blijkt dat het weer ons dit seizoen goed gezind was. Ondergetekende wil niet te veel verklappen, maar er is geen verrassende Rittenkampioen en hij komt wederom uit Stein-Zuid, oftewel Elsloo.
Ondanks dat het herfstvakantie was en er een aantal leden met vakantie was, waren er toch 12 vertrekkers. Er werd als 1 groep vertrokken. Er was vandaag weer een lid die zijn 1e rit meepikte en daardoor niet met de hatelijke “nul” in de eindklassement van het aantal verreden ritten terechtkomt.
Bij de start ging het al fout omdat Math V., die als 1e vertrok, dacht dat de route over de Scharberg liep i.p.v. over Beek. Er werd nog wel geroepen, maar de vogel was reeds gevlogen. Iedereen had er blijkbaar zin in, want er werd in een strak tempo gefietst, waarbij met name Raymond zich onderscheidde. Zonder problemen werd de laatste klim van het officiƫle seizoen naar Reymerstok bereikt. Boven moest heel even worden gewacht totdat de groep weer compleet was.
In Margraten werd gepauzeerd. Het 1e rondje was voor rekening van Peter S. die op 2 november zijn 50e verjaardag viert. Alvast proficiat Peter! Je hoeft nog maar 20 jaar op kop te rijden, want vanaf je 70e mag je in de wielen zitten. Ook de terugweg verliep in 1e instantie voorspoedig, maar 10 km voor het einde ging het mis. Bij het uitrijden van Kasen had Raymond niet gezien dat er een auto vanuit richting Geulle van rechts kwam. Hij nam de bocht iets te breed en kwam op de linkerweghelft terecht. In een reflex reed hij rechtdoor de akker in.
DSC00592_bewerkt-1
Hij kon hierdoor maar net de auto ontwijken. Hij vloog wel over zijn stuur omdat hij in de akker een obstakel raakte. De schade bleef gelukkig beperkt tot wat stof. Geen schade aan de fiets! Dit had veel erger kunnen aflopen en je ziet maar weer dat het ongeluk in een klein hoekje zit. De schrik zat er toch wel even in en er werd in een rustig tempo naar huis gefietst. Afstand 73 km, gemiddeld 30 km.
Resumerend kan worden vastgesteld dat we een mooi seizoen achter de rug hebben. Er zijn enkele (jonge) leden bijgekomen, die zich goed hebben aangepast aan onze club en in de A-groep vaak mede het tempo bepalen, waardoor er toch een nieuw elan is ontstaan en de “kartrekkers” uit het verleden het – mede gezien hun leeftijd – iets rustiger aan kunnen doen. Ook de B-groep heeft een groot deel van het seizoen goed gefunctioneerd. Alleen de laatste ritten was daar de opkomst – ook mede door omstandigheden – iets minder, maar dan werd er gezamenlijk vertrokken. Hopelijk kunnen ook onze vrouwelijke leden en een aantal leden die door blessures en/of werk niet veel hebben kunnen fietsen zich voor het seizoen 2012 opnieuw motiveren en wordt ook onze Weblog weer normaal bereikbaar. Deze is buiten onze schuld vanaf juli al niet meer optimaal en vaak niet of onvoldoende bereikbaar.Dit probleem heeft de aandacht van Eric.

Vanaf november t/m februari 2012 wordt bij goed weer om 11.00 uur gefietst. Vertrek bij Chrit in de oprit; route in overleg!!!