7 Augustus: Sur le Pont de Kessel

Niet koud en bewolkt maar het zou niet gaan regenen dus er stond een behoorlijke groep aan de start voor de rit, een overgebleven traject van het weekendje Kevelaar van een tijdje terug. Iedereen wat aan dat weekendtripje had deelgenomen bleef maar zeggen dat het een mooie route was en dat we dat zeker nog vaker moesten rijden. Het bijzondere aan dit traject is onder andere dat het langdurig over de maasdijken naar het noorden loopt. 

Omdat we met een vrij grote groep en een straf rugwindje vertrokken lag het tempo in het begin behoorlijk hoog. Altans totdat Kees zijn wekelijkse lekke band rapporteerde, maar toen waren we toch al halverwege Urmond en Berg a/d maas. Daarna maar eens opieuw proberen en Jan C. had besloten om te proberen het gemiddelde boven de 40 km/u te krijgen. Het windgeruis suisde blijkbaar zo hard in zijn oren dat het moeilijk was om hem vanuit het middenveld richting instructies te geven, het gevolg was dat we het grootste gedeelte van de geplande maasdijk mistten. 

Nabij Roermond hadden zich 25000 festivalgangers verzameld voor het Solar weekend en dat was niet de enige groep die zich verzameld had: Vlak voor de brug over de maas bij Horn sloot de B groep in zijn geheel geruisloos bij de A-groep aan. Deze samenvoeging ging zo geruisloos dat een aantal rijders van de A groep pas veel later tijdens de pauze zich afvroeg hoe het kwam dat we plotseling met zoveel rijders waren. De B groep had ook een iets andere route gereden en doordat die iets langer was kwamen ze precies op hetzelfde moment bij de brug aan.

Als een gesloten peloton werd verder gereden, onder andere over het smalste fietspad van het jaar: het bospaadje tussen Soerendonk en Kessel. Het terras voor het Veerpont van Kessel was nog gesloten waardoor pauze werd genomen in Beesel. De terrassen van herberg de Bongerd waren zo groot dat de groepen over 2 verschillende terrassen werden verdeeld. Lekkere koffie met gratis vlaai voor een prijs die je niet meer vaak tegenkomt was de beloning voor allen. 

De terugweg ging vanwege de tegenwind iets moeizamer, het vinden en volgen van de route idem dito. In Roermond dwaalden we midden door het centrum en daarna viel de groep in meerdere brokken uit elkaar, en in plaats van Dieteren, Holtum, Greatheide werd gewoon via Grevenbicht terug gereden. 

In Stein aangekomen stond er 112km op de teller met gemiddeldes, afhankelijk van de groep, tussen de 27 en 30km/u

GPS gegevens van de rit