31 Juli : De Heide – Voer Toer

Om 9:31u vertrokken 11 leden en een Gastrijder voor de Heide-Voer toer. In Elsloo tijdens de afdaling van Col du Dikke Stein sloot nog een lid aan en vlak voor oud Geulle sloten nog eens 2 gastrijders aan waardoor we met 15 man onderweg waren. De weersvoorspellingen spraken over regen en het zag er ook niet best uit maar in werkelijkheid was het warmer als verwacht en stond er een broeierige en straffe zuidwestenwind. Later tijdens de rit haden de lange mouw dragers ook spijt gekregen van hun keuze.

Volgens de rittenplanning zou het eerste opstakel de beklimming naar La Heijdt worden maar volgens de routiniers onder ons was de correcte naam van deze beklimming "De oude Warsage". Raymond, die in volle training voor zijn "Tour for Life"is, liet tijdens die beklimming zien dat het geen wandeletappe zou worden maar de gelepenen en ervaren onder ons wisten toch zijn wiel tot boven te houden. Het waren de "jonkies"(een relatief begrip) die wat meer moeite hadden. 

Boven gekomen werd over niet zo heel nieuw asfalt naar Hagelsteijn gereden waar wat verwarring was over de te volgen route naar Remersdaal, dit was echter snel opgelost. In de afdaling naar Teuven stond de sterke wind inmiddels mee waardoor duizelingwekkende snelheden werden behaald. In Teuven werd de Gieveldstraat beklommen, een klim die door Jan C. zelfs na meer dan 35 jaar fietsen nog nooit beklommen was.

Gepauzeerd werd bij L'auberge "De Smokkelaer" in Heijenrath waar ze net een nieuwe medewerker hadden aangenomen die blijkbaar verbaasd was dat hij ook echt iets moest doen op zijn werk.

DSC00018 DSC00016   

Via de afdaling van Schweiberg, de Beklimming van de Ingber en daarna nog de afdaling van de Geulhemmerberg werd koers terug naar Stein gezet. Vlak voor Schietekoven splitste zich de groep om dat een aantal rijders een kortere weg naar huis namen. 

De totale afstand was 96 km, de gemmidelde snelheid 29km/u en werden 700 hoogtemeters overwonnen.

GPS DATA

De B groep heeft met 5 man een alternatief rondje gereden omdat Chrit om 12.00 uur terug moest zijn i.v.m.zijn 'diskjockey' werkzaamheden.Volgens de buienradar zou ons rond 13.00 uur de voorspelde regen bereiken, maar wederom zat de radar er weer eens naast.We hebben het "Rondje John" via een omweg gereden tegen een gemiddelde snelheid van 28.7 kmh.Afstand was 71 km.

Volgende week geheel vlak langs de maas naar Kessel.