24 juli Maaskantroute 2

Om 9:30 vertrok de A groep met 13 man voor een rondje Lixhe – Clermont. Peter S vermelde nog dat hij niet helemaal fit was, de rest van de groep ging er van uit dat dit slechts een dekmantel was. De frisse wind stond redelijk gunstig waardoor in straf tempo richting Kanne werd gekoerst, eenmaal de brug overgestoken doemden de eerste hoogteverschillen op waar Peter S. het tempo bepaalde en waarbij hij een strak pokerface trok, de gespannen spiervezels in zijn kuiten deden ons anders vermoeden en iedereen dacht: "voelt zich niet goed, dat zal wel…". 

Tussen Dahlem en Val Dieux reed Math lek en daarna werd met de wind licht in de rug over het spiegelgladde asvalt richting Clermont gekoerst. De snelheden bleven, ondanks dat het constant omhoog liep, boven de 30km/u. Eenmaal boven op de heuvelrug achter Clermont aangekomen leek het erop dat een aantal renners het tempo niet hadden kunnen volgen en uiteindelijk bleek na 15 minuten wachten en zelfs terugrijden van Gied dat Peter S. zich toch echt niet zo goed had gevoeld, hij was onvindbaar.  Bij thuiskomst leerden wij dat hij vlak voor Clermont was omgedraaid en op eigen houtje via Withuis was terug gereden. Gezien de wind en het feit dat het resterend gedeelte van de rit nagenoeg constant licht bergaf liep was dit waarschijnlijk een verkeerde beslissing.

De rest van de groep reed, sterk afgekoeld, vie Henri Chappele en Teuven naar het terras van "de Boswachter" in Slenaken alwaar Vlaai, Koffie en Bier werd verorbert om energie te bunkeren voor de rest van de rit.

Ondanks het wachten en dat we nog 1 km over een opgebroken weg moesten rijden stond, in Stein aangekomen, er 108km op de teller met een gemiddelde van 29.9km/u.

Voor meer rit details vind je hier de GPS gegevens.

Ook de B groep heeft i.v.m. prosessierups problemen voor een andere route gekozen.In een lekker fris weertje met 5 man van start gegaan voor een route die via Kotem langs maas en kanaal uitkwam in Vroenhoven.Daarna via Kanne, Eben Emael, Hallembaye en Vise naar Withuis waar we bij Barry pauze hebben genomen.Na de pauze terug naar Stein via de Kruisberg,Kazen,Geulle en Elsloo.In totaal was de afstand 71 Km. die we zonder problemen in een aangenaam tempo hebben gefietst.