17 Juli Banneux Classic

14 dappere strijders stonden in de Vleugelmorgenstraat aan de start. De hemel zag er niet al te veelbelovend uit. De tocht begon via een vlakke aanloop, afwijkend van de opgestelde route,  tot aan de eerste col van de dag, de `slingerberg` van Visé.

Op dat moment waren er al René d F. en Jan od C. al afgedraaid. Er zijn toch nog mensen die werken prefereren boven en mooie fietstocht. In Vise hielden Eric en Gied de voeten aan de grond onder een afdak  en boven gekomen heeft ook Kees voor een kortere route gekozen, trachtende de dreigende regenbuien te ontlopen. Deze zijn voor de 9 definitieve Banneuxgangers uiteindelijk gelukkig uitgebleven. 

Peter vd H(outworm) ging overduidelijk voor de bolletjestrui. In het eerste gedeelte voor de pauze heerste hij gelijk Bahamontes in zijn beste dagen. Alleen Bert probeerde zijn heerschappij te doorbreken door aan de voet van elke col een splijtende demarrage te  plaatsen waar niemand van terug had (ook hijzelf niet). En omdat er in het 2de gedeelte van de rit minder punten te verdienen waren dan het gedeelte voor de pauze kon in Tancremont de bergtrui definitief aan Peter worden overhandigd. 

Maar hoe anders werd het vervolg van de rit!!

Bert dacht bij zijn eigen als het niet bergop lukt, dan maar bergaf en met ware doodsverachting stortte hij zich naar beneden richting Pepinster met snelheden waar Rini Wachtmans bleek om de neus zou van wegtrekken.

En het had effect. Het sloopwerk had zijn vruchten afgeworpen. Peter vd H was geen schim meer van de gevleugelde klimmer in het eerste gedeelte.

Als gevolg hiervan moesten de overige clubleden die in de spreekwoordelijke bus met de grootste moeite de bergen waren overgekomen nu ook nog eens de bolletjestruidrager naar boven duwen……..Bedankt Bert!

De terugtocht werd uiteindelijk met verve geleid door de 2 nestors van de groep, Math en Wiel. Zij hadden het duel in eerste instantie met argusogen gadegeslagen maar nadat de 2 smaakmakers uiteindelijk waren uitgeblust namen ze resoluut het heft in handen en stonden dit niet meer af tot de finish. 

Rit cijfers: 27,2 km gem. 130 km afstand en 1096 Hm