10 Juli: Tongres Classique

Om 9:30 was de temperatuur nog niet boven de 30 graden gestegen dus stonden er 9 mannen en 1 vrouw aan de start voor het klassieke rondje Tongeren.

Vlak voor withuis werden wij opgewacht door de voltallige B-Ploeg (alleen Chrit) die eigenlijk alleen maar daar wachte om te controleren hoeveel leden vandaag mereden. Daarna belsoot hij, in anticipatie op de komende hitte, de kortste weg naar huis te nemen. 

De rest van de ploeg reed op rustig tempo verder, in Vise werd echter op een bepaalde moment "Rechst"geroepen, althans dat dachten we. Iets verder dachten we dat een gedeelte van de groep dan ook eerder rechtsaf was geslagen, maar later bleek dat de woorden Rechts en Lek op de fiets erg veel op elkaar leken. Natascha had lek gereden, en de gerepareerde band liep tegen het einde van de rit weer langzaam leeg. Werk aan de winkel dus voor haar vaste Mechanieker.

We waren blij verrast toen we zagen dat het voormalig Cafe "Johnnie de Boxer" nieuwe eigenaaren had en geopend was. Vanwege de reeds tot grote hoogte gestegen Temperatuur werden voor het eerst dit jaar dubbele bestellingen geplaats.

Na de Pauze reden we in een temperatuur van 36 graden en dit had tot resultaat dat het tempo behoorlijk omlaag ging. 

Terug in Stein stond er toch nog een gemiddelde van 29.2 op de teller.