3 juli Maaskantroute 1

'n 9-tal vertrekkers waaronder één gastrenner zijn van start gegaan onder min of meer tropische weersomstandigheden. De toch wat tegenvallende opkomst zal waarschijnlijk aan deze weersomstandigheden te wijten zijn. Gied was de enige die de nummering van de te volgen route op zijn stuur had geplakt en fungeerde dientengevolge gedurende deze tocht als vraagbaak voor de rest van de deelnemers.
Je gelooft het of niet maar al direct in "het geneutraliseerde gedeelte" misten we, bij het afrijden van de brug te Kotem, reeds het 2e nummer van de route.
Na een fikse omweg  via Boorsem, Opgrimbie, Maasmechelen en 'n eerste lekke band (sommigen opperden al om maar 'n andere route te nemen) kwamen we toch weer in de buurt van Kotem (ja, je leest het goed) op de juiste route terug en vanaf dat moment is alles gladjes verlopen. Jan o.d. C. is op enig moment afgeslagen omdat hij toch de stijgende temperatuur vreesde. De rest van het kluppie pauzeerde bij een café/restaurant "ergens langs de Zuid-Willemsvaart" en ondanks een klein uitglijdertje zonder gevolgen van Hub W. arriveerden we na 'n kleine 110 Km weer in Stein. Als we het geneutraliseerde gedeelte buiten beschouwing laten denk ik dat de lengte van deze tocht inderdaad tegen de 100 Km. zal liggen.
 
En omdat ik de gemiddelde snelheid NIET heb bijgehouden schat ik dat die ruim boven de 35 heeft gelegen!!!!