12 juni : Omloop Bokrijk

Onder een bewolkte hemel als B groep gestart met 6 leden en een gastrenner. Het was wel aan de frisse kant maar we hadden er zin in. Hoe anders zou het worden!!!!.Bij Maasmechelen was de weg al nat. In het klimmetje bij ‘De Sallamander’ begon het al te miezeren om bij As over te gaan in echte regen.Bij het ‘stationnetje’ in As was Giel als eerste de pineut,hij had een lekke voorband.In de regen passeerde ons daar de A groep met 16 leden,terwijl Eric hier al afhaakte.Hij hield het voor gezien en nam de enigst juiste beslissing n.l.terug naar huis. Als B groep na de reparatie doorgegaan, maar al na een kilometer had Piet B.lek. Na reparatie regende het zo hard dat we besloten te schuilen en daarna de terugtocht naar Stein maar aan te vangen.Op de terugtocht reed Piet B.weer lek,niet leuk dat omleggen in de regen!!Nat tot op het bot hebben we nog aangepikt bij de groep Schepers die het ook voor gezien hielden. Juist, jullie raden het al, van de zin in het begin is niets overgebleven en ons rest nu alleen nog maar de fiets een goede onderhoudsbeurt te geven en de wasmachine in de hoogste versnelling zijn werk te laten doen.Volgende keer beter zullen we maar hopen.Benieuwd naar de ervaringen van de A groep !!

De A-groep starte om 9:30 vol goede moed met 14 man, voordat we de Snelweg verlieten in Maasmechelen sloten er nog eens 2 personen aan. 16 + 6 man in totaal was wel heel optimistisch voor zo een somber uitziende hemel. In Kotem op het nieuwe fietspad werd voorin niet duidelijk gewaarschuwd waardoor achteraan in het peleton ternauwernood een botsing met een tegenligger (trimmer) moest worden voorkomen.

In Maasmechelen begon het te miezeren; voor Gied het teken om om te draaien, voordat As bereikt was iedereen, die over was, al helemaal nat en ging het meer en meer regenen. Eric draaide om zodra hij de B ploeg tegenkwam, die net hun eerste lekke band had gerepareerd. Iets verder draaide Jos ook om.De rest heeft de route helemaal gevolgd zonder pauze. Maar ze zijn toch 4 keer gestopt: Kees beet het spits af, Wiel volgde en Hub had boven op een brug de traditie voortgezet. Daarna volgde nog een lekke band waardoor de eindstand 4-3 werdt betreffende lekrijden. De regenwolken waren inmiddels wel uitgelekt waardoor we droog in Elsloo ons splitste na 85 km met 29,3 gemiddeld.