5 Juni: Vise – Aubel

29 Graden, stralende zon en nauwelijks wind. Nagenoeg perfecte weersomstandigheden en een mooie rit nodigde 17 rijders uit aan de start voor Vise Aubel. De laatste 3 jaar was deze rit in het water gevallen dus er was weer wat twijfel of de route nog wel bekend zou zijn. Thei had hierop ge-anticipeerd en de rit uitgeprint en op zijn bovenbuis geplakt. Helaas voor hem was de rit-omschrijving ook niet helemaal duidelijk, Thimister hebben we in ieder geval gemist op onze route.
Een bijzonder vermelding voor het helmgedrag van onze rijders is op zijn plaats want iedereen reed met helm en dat was inclusief Kees, die na maanden afwezigheid zijn rentree in het peleton maakte. Ik had hem tot nu toe nog nooit met helm gezien, en was eigenlijk van mening dat er geen passende maat voor hem was, dit is dus niet het geval.

Langs het kanaal kon met speels gemak een tempo van boven de 30 worden gehandhaafd maar dat we met zo een weer niet helemaal ongeschonden weg zouden komen was wel te verwachten, in Vise moest over een stalen bruggetje worden gereden wat to gevolg had dat de eerste lekke band van de dag kon worden gerepareerd.
Zodra de heuvelzone in Vise werd bereikt werd het wat zwaarder, 3 leden besloten voor een behouden aanpak en gingen de route in een wat lager tempo verder afwerken. Kees nam een korte route terug naar huis omdat hij wat teveel vormachterstand had. Iets verder besloot Jack om een afsnijding te maken. Rond Blegny had een (blijkbaar blinde) belgische dame een poging gedaan om Thei met een auto van zijn fiets te rijden, gelukkig was zijn reactievermogen voldoende en kwam hij met een voet op de grond weg. Vlak voor Aubel werd het druk op de weg omdat we daar voor de 1e keer vandaag de route van Limburgs Mooiste kruisten, rugnummers boven de 20.000 geven aan hoeveel renners daar reden.
Vanwege eerdere slechte ervaringen bij de geplande pauzeplek werd besloten om in Aubel op het plein te pauzeren, de bediening was vlot en vriendelijk en de prijs zeer aangenaam, een aanrader dus voor andere ritten in de omgeving. Behalve Kees kwam de groep hier weer bij elkaar.
Vervolgens werd via de Planck richting Nederland gekoerst maar rond Terlinden was het weer prijs met het lekkebanden festijn. Jack melde dat hij voorzichtig moest zijn want de vorige keer had hij lek gereden onmiddelijk nadat een andermans band gerepareerd was…. nu dus ook weer.
In Banholt werden wij door een toeschouwer van Limburgs Mooiste aangemoedigd: "Jongens kijk niet zo sjagerijnig, dan gaat het harde". De limburgse groet terug is helaas niet voor vermelding geschikt.VBoor de afdaling in Berg werd er voor de 4e keer lek gereden, een grootgedeelte van de groep had dit echter gemist omdat we wederom tussen Limburgs Mooiste deelnemers reden. In Meersen kreeg de groep dit pas in de gaten, in overleg wrdt besloten dat het beter was om door te rijden, met excuzes aan het kleine groepje wat achterbleef.
In Elsloo werdt de rit wederom stil gelegd, in dit geval was de Wielerkoers: "Omloop van de Maasvallei" de oorzaak.

Dscn0270 Dscn0271 Dscn0272 Dscn0273 Dscn0274 Dscn0276 Dscn0277 Al met al toch een schitterende rit op een schitterende dag.

GPS Gegevens vind je als je hier klikt