8 juni Maasdalroute

De Maasdalroute zou een rustpunt in het zomerprogramma moeten zijn, wellicht daarom waren de leden in grote getalen opgekomen, inclusief oudgedienden en de nieuwste leden. Een tiental vertrok om 9:15u en nog eens 15 vertrokken een kwartier later.
De wind stond in de rug waardoor het tempo er behoorlijk op werd gelegd. Op zich is dit goed te doen maar in bochten treed dan vaak het harmonica effect op waar door de rijders achterin flink moeten aanpoten om weer aansluiting te krijgen.
Math, net terug van vakantie besloot een iets kortere route te rijden en draaide bij Bemelen af. Vanaf Lixhe werd het een beetje stuivertje wisselen tussen A en B groep. Eerst haalde de A groep de B groep in zonder dat de meesten dit in de gaten hadden. Daarna werd nog 4 keer van volgorde gewisseld, met name door de te kiezen pauze strategie. Theo moest vroeg thuis zijn dus hij koos ook een andere route. de snelheden bleven ook tegen de wind in hoog en Kees was blij dat hij de pauze plaats had gehaald, hij besloot daarom om maar terug te rijden met de B groep na de pauze.
Bij het naderen van Stein ging het tempo nog eens flink omhoog, met name in Nattenhoven waardoor we weer een Strava King of the Mountain kunnen bijschrijven in onze club.
Ondanks het langzame rijden bij Rijckholt en door Maastricht stond er toch 100km op de teller met een gemiddelde van 31 km/u.

GPS

Volgende week langste route van het jaar, La Gileppe!

3 gedachten over “8 juni Maasdalroute”

  1. Math V. is niet alleen afgeslagen, maar gaat op zaterdag ook niet meer mee. De oorzaak is het veel te hoge aanvangstempo. Gezien de gemiddelden van Rob op zijn trainingsritten (te volgen via Strava) moeten we misschien een A-groep (Rob en eventuele durvers/volgers) een B- en een C–groep gaan instellen. Ook heeft de B-groep aangegeven deze route niet meer door Maastricht, maar vanaf Laney via het Albertkanaal te rijden. Dit lijkt mij een goede oplossing.

    Groet,

    Jan od Camp.

  2. Jan,

    Mensen volgen het tempo, indien men dit niet zou doen rij ik binnen 5 minuten alleen. Dus graag niet op de persoon spelen , maar het eventuele te hoge tempo bespreken als groep. Meerdere personen rijden, jij ook, zo hard op kop dat enkelen het tempo niet kunnen of willen volgen. En de B-groep heeft natuurlijk ook een functie !

  3. Het is natuurlijk ook een rondje wat zich uitermate leent om hard te rijden. Vroeger waren er mensen soms ontevreden als we b.v. een rondje Zolder onder de 30 reden, deze rit is korter en leent zich om harder te rijden. Als je dan net van vakantie terug komt dan valt dat tegen.
    Het rondje Gillepe is trouwens zowiezo een rondje dat meer mernsen overslaan alleen al door de lengte, dus dat verbaasd me niet. Desondanks zullen we volgende week wat langzamer starten en de vlakke stukken rijden. Op de hellingen kan iedereen zich naar hartelust uitleven en ik neem aan dat Rob de laatste 10 merer boven aan de klim na Gileppe dit jaar wel doorrijdt.

Reacties zijn gesloten.