1 juni: Vieux Warsage

Met 17 man, waaronder 2 gastrijders, vertrokken de A mannen voor de route over Le Vieux Warsage. De B mannen waren ook met een groepje vertrokken maar hun route is niet bekend.
Ondanks dat het al 1 Juni is, en dus binnenkort de dagen weer beginnen te korten, reden de de meeste mensen nog altijd met beenstukken en lange mouwen.
Bij het vertrek moest er een klein omweggetje worden gemaakt omdat Ralph perse later dan Jan wilde zijn. Hierna stond de wind in de rug maar voelde zich blijkbaar niemand geroepen om op kop te gaan rijden. Het duurde dan ook een hele tijd voordat er wat tempo in kwam maar in tegenstelling tot vorige week waren er wel geen discussies over de te volgen route. Kees van Beek besloot na Withuis via Val Dieu te rijde om de heuvelzone te omzeilen.
Bij de beklimming van de oude Warsage werden de KOM jagers wakker en werd er gedemarreerd. Niet iedereen wist hoe lang deze klim doorloopt, dus halverwege werd er iets getemporiseerd.
Eenmaal boven werd er gewacht op de achterliggers. Behalve door Ralph want die wilde zijn benen warm houden en reed een bergje af en op wat niet op de route lag. Toen hij weer boven was was de rest alweer vertrokken dus kon hij aanpoten om de aansluiting te kunnen maken.
Op de volgende klim, de Gieveldstraat, zitten er inmiddels meer gaten in het wegdek dan dat er asfalt over is dus de meesten volgen hier een slalomparcours naar boven, Maurice had zich zij zadel extra laag gezet maar dat hielp niet. Gepauzeerd werd bij de Smockelaer, maar vanwege de temperatuur werd er binnen gepauzeerd ipv op het terras. Mister the Woodworm moest nog naar Motorhead en Rammstein en reed door. Na de pauze werd rustig naar huis gereden en bij Moorveld splitste zich de groep in tweeën een groep die nog wat records wilde breken en een groep die rustig uitreden.
Ondanks de klimmetjes in deze route werden er maar 612 hoogte meters overwonnen over een afstand van om en nabij de 95km.
GPS