18 Mei, Visé – Aubel

Met een grote gecombineerde groep werd er zaterdag ochtend gestart voor de klassieke rit Visé -Aubel. De meesten rijden nog steeds met lange broeken en of beenstukken en korte mouwen waren al helemaal niet te noteren. Op de Maasdijk constateerde Gied een langzaam leeglopende band en iets verder liep ook de band van ondergetekende leeg. Gezamenlijk werden de binnenbanden vervangen en konden we weer verder.
Onderweg haalden wij Cees nog in die bezig was zijn natte broek van vorige week droog te rijden. Na Kanne begon het wegdek op het jaagpad steeds slechter te worden en een combinatie van niet waarschuwen voor de gaten en een slecht opgepompte band zorgde ervoor de ondergetekende weer lek reed. Stephan die zich was aan het opwarmen voor Tilf Bastogne Tilf besloot via een kortere weg door te rijden en 2 rijders die oorspronkelijk met ons gestart waren kwamen vanuit de achterhoede weer voorbij de rest van de groep.
In de heuvelzone aangekomen besloten Rob en Bettini een sprintje te maken voor de bergpunten, hetgeen op de eerste klim in het voordeel van Rob uitviel en op de volgende klim mocht Peet met de eer strijken.
Omdat het nog steeds bar koud was en er al behoorlijk tijd verloren was met het banden plakken verzochten een aantal rijders om een iets kortere en minder zware route te rijden wat zich uitte in het overslaan van de lus langs Mortier waardoor er één klim en 5km minder moest wordt afgelegd dit onder protest van Jan C.
In Aubel werd door een gedeelte van de groep gepauzeerd en en ander gedeelte reed linea recta naar huis terug.
Op de terugweg werden beide groepen geconfronteerd met ongeduldige en agressieve autorijders waardoor Ralph schade aan zijn fiets opliep.

Thuis gekomen noteerde de gps de volgende gegevens: klik klik

One thought to “18 Mei, Visé – Aubel”

  1. Nou, protest is een zwaar woord. Route was voor mij goed, maar ik ben blijkbaar nog van het oude stempel. Vroeger waren er een aantal leden die – als ze meegingen- absoluut de geplande route wilden rijden. Daar kon niet van worden afgeweken. Om discussies te voorkomen, was daar wel iets voor te zeggen. Maar in overleg kan het uiteraard ook iets minder strak.
    Is Ralf trouwens gevallen en is de schade aan zijn fiets groot?
    Misschien kan hij even reageren.

    Groet en hopelijk tot zaterdag bij wel nog altijd winterweer!!

Reacties zijn gesloten.