28-8 La Vuelta Stramproy

Ondanks de voorspelde regen stond er 1 man van de A2 groep aan de start om 9:31, 11 personen waren hem als A1 groep voorgegaan en het zou een tijdje, heel wat Regen, Wind en een Schuilpartij in een kapelletje duren voordat de aansluting plaatsvond in een Cafe in Stamproy. Van de A1 groep hadden 3 personen eieren voor hun geld gekozen toen ze de wolken boven zich zagen aangroeien en rechtsomkeer gemaakt.

Vuelta Stamproy from Eric Peters on Vimeo.

Schuilen voor onweer bij boer in Aasterberg na Lekke band van Giel.

 

Na de Pauze controleerde Math “alle” banden, of er niemand lek had. Helaas had hij een band niet gecontroleerd en duurde de pauze langer als gepland, Jos had lek en Giel speelde voor mecanicien. Net opgewarmd volgde de 2e lekke band, ditmaal van Eric en ook die werd gerepareerd. Weer 2 minuten verder reed Jos voor de 2e maal lek, Giel speelde wederom voor mecanicien al was er wel wat constarnatie onstaan, het was niet meer duidelijk welke van de overgebleven banden niet lek was.

Het weer had zich inmiddels behoudens de wind hersteld en in hoog tempo werd terug naar Stein gekoerst, op een gegeven moment ontbrak er echter weer een persoon en dit keer was het Giel zelf die lek reed de teller stond op 4. De timing van deze lekke band was onfortuinlijk want de wolken die naderden waren zwarter dan onszelf en nog voordat de reparatie voltooid was barste de hel los. We mochten ons gelukkig prijzen dat een boer in Aasterberg voor ons de poort opende waardoor we onder zijn afdak op de binnenplaats konden schuilen. Dat zijn hond, een Ierse Wolfshond, aan de ketting lag kwam ons ook niet verkeer uit. Nadat het wat gekalmeerd was reden we terug naar huis alwaar we doorweekt en verkleumd arriveerden.